Mai multe persoane au murit în Europa de Est, în urma unor ninsori importante şi furtuni de zăpadă, care au lăsat fără curent sute de localităţi şi au condus la închiderea unor drumuri naţionale, relatează Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel puţin două persoane au murit în Republica Moldova, în accidente rutiere, anunţă poliţia moldoveană.

”Le cerem neîncetat şoferilor să nu plece la drum cu maşini neechipate şi să conducă cu viteză mică”, anunţă într-un comunicat publicat pe Telegram poliţia moldoveană, care le recomandă să nu călătorească dacă nu este necesar urgent.

În România, coduri roşii meteorologice au fost emise în judeţele Constanţa, Tulcea, Galaţi şi Brăila (est), unde rafale de vânt urmează să atingă până la 100 de kilometri pe oră, a anunţat Administraţia Naţională a Meteorologiei (ANM).

Ministrul român al Energiei Sebastian Burduja a anunţat că peste 400 de localităţi au rămas fără curent.

În Bulgaria vecină, furtuni puternice de iarnă au cauzat ninsori importante şi au detrminat Guvernul să declare duminică starea de urgenţă, în principal în nord-estul Bulgariei.

Premierul bulgar Nikolai Denkov a anunţat că peste 1.000 de localităţi, situate în principal în nord-estul Bulgariei, au rămas duminică fără electricitate.

Două persoane au murit în Bulgaria, în accidente rutiere, iar alte 36 au fost rănite în furtuni.

Rafale violente de vânt au antrenat închiderea unor drumuri şi întârzieri, căderi de arbori şi de linii electrice, a anunţat Denkov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.