Cel puţin opt persoane au murit, iar alte 80 au fost rănite marţi într-o explozie uriaşă într-o fabrică de focuri de artificii, în centrul Indiei, care a provocat o minge de foc, anunţă autorităţile, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Imagini difuzate de posturi indiene de televiziune surprind flăcări ridicându-se la cer după explozia acestei uzine din districtul Harda, în statul Madhya Pradesh.

Zeci de ambulanţe au fost trimise la faţa locului pentru a evacua răniţii.

Un reprezentant de rang înalt al poliţiei districtului, Rajeshwari Mahobia, a comunicat AFP un bilanţ de ”opt morţi, până în prezent, şi aproximativ 80 de răniţi” şi a adăugat că ”numărul morţilor probabil va creşte”.

Ministrul-şef al Madhya Pradesh, Mohan Yadav, a anunţat că medici de la unităţi de mari arşi de la principalele spitale vecine au fost îndemnate să ”facă pregătirile necesare”.

”Ambulanţe sunt trimise către Harda din zone din jur, iar armata a fost contactată să organizeze trimiterea unor elicoptere”, anunţă într-un mesaj pe X Yadav.

Cel puţin 20 de ambulanţe se aflau la faţa locului, iar alte 50 au fost trimise săajute răniţii, a precizat el.

Un chirurg de la spitalul districtului Harda, Manish Sharma, a anunţat un aflux important de răniţi.

”Avem opt morţi în spital, un total de 90 de persoane au fost internate până în prezent şi am transferat alte 15 către un spital mai mare”, a declarat el AFP.

”Pe măsură ce sunt salvate alte persoane la faţa locului, ele sunt aduse aici”, a precizat el.

Aproximativ 15 vehicule de pompieri au fost mobilizate împotriva incendiului uriaş, care nu era controlat, anunţă un oficial de rang înalt din district însărcinat cu operaţiunile la fabrică Kailash Chand Parte.

Între 200 şi 300 de persoane muncesc în fabrică, însă nu se ştia câte se aflau în interior la momentul exploziei, a anunţat el.

”Cel puţin zece clădiri din jurul complexului în care a avut loc explozia au fost avariate din cauza puterii exploziei”, declară el.

BUSCULADĂ SÂNGEROASĂ

Unele victime au murit într-o ”busculadă în urma exploziei”, declară un poliţist local, Abdul Raees Khan, citat de Times of India.

Echipe de salvatori ”nu au ajuns încă la locul exploziei, pentru că incendiul era în curs”, anunţă el.

Exploziile sunt frecvente în fabricile de focuri de artificii şi de petarde din India.

Focurile de artificii sunt foarte populare în India, mai ales de sărbătoarea hindusă Diwali şi la căsătorii.

Însă numeroase fabrici nu respectă norme elementare de securitate.

În 2019, cel puţin 19 persoane au murit în explozia unei fabrici de artificii la Batala, în estul statului Punjab, iar alte zece au fost ucise în acelaşi an la Bhadohi, în Uttar Pradesh.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.