Cel puţin nouă persoane au fost ucise, iar alte 66 rănite într-o coliziune între două trenuri, joi, în centrul pakistanului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Accidentul feroviar a avut loc în districtul Rahim Yar Khan, în provincia Punjab (est), unde un tren de pasageri care venea de la Lahore a lovit un tren de marfă oprit la o intersecţie, potrivit unei surse oficiale.

”Cel puţin nouă corpuri au fost recuperate”, a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei locale, Omar Salamat, la postul Geo News.

Potrivit purtătorului de cuvânt, 66 de persoane rănite au fost transferate în spitale din zonă.

”Trei sau patru dintre răniţi se află în stare critică”, a precizat el.

Accidentele feroviare sunt frecvente în Pakistan, o ţară care a moştenit din trecutul său colonial sub dominaţie britanică o vastă reţea de căi de ferate.

Prost întreţinută, această reţea feroviară este îmbătrânită în prezent, după decenii de declin şi corupţie, din cauza unei gestionări neadecvate şi lipsei de investiţii.

Imaginide televiziune filmate la faţa locului surprindeau  joi locomotiva şi vagoane foarte avariate şi echipe de salvatori şi locuitori care acţionau cu ajutorul unor macarale şi utilaje să taie metalul.

Ministrul Căilor Ferate Sheikh Rasheed Ahmed a declarat la postul Aaj că o anchetă a fost deschisă în vederea stabilirii circumstanţelor accidentului.

O coliziune în provincia Sindh (sud), în iunie, s-a soldat cu moartea a trei persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.