Brazilia a înregistrat un nou raid sângeros, miercuri, în care cel puţin nouă persoane au fost ucise într-o operaţiune împotriva traficului de droguri într-un ansamblu de favele, la Rio de Janeiro, potrivit unor surse din poliţie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel puţin 33 de persoane au fost ucise în alte operaţiuni ale poliţiei în cea mai mare ţară din America Latină în ultimele cinci zile, şi anume 14 în statul Sao Paulo (sud-est) şi 19 în statul Bahia (nord-est).

La Rio, atacuri armate au început miercuri în zori, în complexul Penha, un anamblu de favele (cartier de case sărăcăcioase) situate în nordul oraşului, în apropierea aeroportului internaţional.

Operaţiunea, care era în curs miercuri, are ”ca scop localizarea şi arestarea membrilor facţiunilor criminale, în urma primirii unor informaţii potrivt cărora o reuniune a unor şefi ai acestor facţiuni ar avea loc în regiune”, a anunţat într-un comunicat Poliţia Militară braziliană.

”La faţa locului, echipe (de poliţie) au fost atacate de către indivizi înarmaţi cu arme de foc”, iar în atacul armat care a urmat au fost ucise nouă persoane - inclusiv doi presupuşi şefi de gang.

Alţi doi ”suspecţi” au fost răniţi.

Un poliţist a fost rănit şi a fost spitalizat într-o stare ”sabilă”.

Şapte puşti de asalt, grenade şi muniţie au fost confiscate.

Potrivit site-ului de ştiri G1, şcolile din cartier au rămas închise, iar peste 3.000 de elevi nu au putut merge la cursuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.