Cel puţin cinci mineri care extrăgeau aur dintr-un râu aun murit într-o alunecare de teren, în nord-estul Boliviei, potrivit unor locuitori care au luat parte la operaţiuni de salvare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această tragedie a avut loc duminică după-amiaza în localitatea Mapiri, situată în departamentul capitalei boliviene La Paz.

”Am găsit (duminică) două corpuri, iar luni încă unul”, a anunţat luni un oficial local, Ubaldo Torrez, care a anunţat un bilanţ de ”cinci morţi şi un supravieţuitor”.

Un lider politic local, Rudy Salcedo, a confirmat postului privat Unitel, la un centru de sănătate din Mapiri acelaşi bilanţ.

Înregistrări video care circulă pe reţele de socializare surprind locuitori care încearcă să scoată corpuri ale unor victime din râuri învolburate.

Ministrul bolivian Eduardo Del Castillo a anunţat într-o conferinţă de presă că operaţiunile de căutare continuau.

Alte corpuri ”îngropate” ar putea fi descoperite, a anunţat el.

”Oameni sunt grav răniţi”, a anunţat el, fără să prezinte un număr.

Minerii morţi făceau parte dintr-o cooperativă care deţinea o licenţă de exploatare a aurului în zonă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.