Cel puţin 80 de decese au fost înregistrate în plus faţă de numărul obişnuit în cele câteva zile de caniculă, în Franţa, la începutul lui iulie - evaluată drept cea mai caldă din istoria Pământului -, potrivit unor estimări publicate miercuri de către Agenţia Sănătăţii Publice, un prim bilanţ care urmează să fie consolidat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cel puţin 80 de decese în plus, de toate cauzele - 3,8% - au fost estimate în timpul acestei canicule în departamentele în care a avut loc” canicula, rezumă într-un comunicat Santé Publique France.

Frecvenţa caniculelor - o perioadă prelungită de căldură, fără întrerupere, de câteva zile - este amplificată de modificările climatice.

Canicula a fost înregistrată în aproximativ 20 de departamente franceze, în perioada 7-13 iulie, una dintre numeroasele manifestări la nivel mondial ale unei luni evaluate ca cea mai caldă din istoria planetei.

Aceste departamente - în care locuieşte o cincime din populaţia Franţei metropolitane - se află în regiunile Auvergne-Rhône-Alpes, Bourgogne-Franche-Comté, Corse, Grand-Est şi Provence-Alpes-Côte d'Azur.

DATE INCOMPLETE

Estimările Santé Publique France sunt doar preliminare şi au la bază date cu privire la mortalitate care nu sunt complete.

Ele nu evaluează cu exactitate morţile cauzate în mod direct de canicule şi nu permit, pentru moment, să se spună în ce măsură toate aceste decese au depăşit numărul normal în această perioadă.

Agenţia preconizează să prezinte la sfârşitul verii un bilanţ al supramortalităţii şi o primă estimare a morţilor atribuite exclusiv caniculei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.