Cel puţin 41 de migranţi au murit într-un naufragiu, în largul Insulei italiene Lampedusa, potrivit unor supravieţuitori citaţi de agenţia italiană de presă Ansa, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Patru persoane care au supravieţuit naufragiului le-au spus salvatorilor că se aflau la bordul unei ambarcaţiuni care a plecat de la Sfax, în Tunisia, cu 45 de persoane la bord - inclusiv trei copii.

Ambarcaţiunea s-a răstunat după câteva ore după ce a plecat de la Sfax, potrivit supravieţuitorilor.

Supravieţuitorii - trei bărbaţi şi o femeie originari din Coasta de Fildeş şi Guineea - declară că au fost salvaţi de către un cargou şi transferaţi pe o navă a Pazei de Coastă italiene.

Duminică, Paza de Coastă italiană a semnalat dispariţia a două ambarcaţiuni şi a anunţat că aproximativ 30 de persoane au fost date dispărute.

Ea a anunţat că a salvat 57 de persoane şi a recuperat două cadavre.

Autorităţile tunisiene au anunţat luni că au recuperat 11 cadavre în urma unui naufragiu, în apropiere de Sfax, duminică, şi au dat dispăruţi 44 de migranţi în urma acestui naufragiu.

În Italia au sosit, de la începutul lui 2023, aproximativ 93.700 de migranţi, potrivit unui bilanţ prezentat luni de Ministerul italian de Interne.

Autorităţile italiene înregistrau, în aceeaşi perioadă a lui 2022, 44.700 de migranţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.