Confruntări armate intense între forţele regimului sirian şi combatanţi jihadişti, în provincia siriană Idleb (nord-vest), s-au soldat cu cel puţin 39 de morţi în rândul beligeranţilor, în noaptea de miercuri spre joi, a anunţat Observatorul Sirian al Drepturolor Omului (SOHR), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Regimul şi aliaţii săi au recucerit două sate, în avansarea lor către oraşul strageic Maarett al-Numan, potrivt ONG-ului, care dispune de o vastă reţea de surse în Siria.

Aviaţia rusă a bombardat miercuri mai multe oraşe din regiunea Idleb, ultimul bastion rebel şi jihadist în nord-vestul ţării, la două zile după intrarea în vigoare a unui armistişiu încheiat între Moscova şi Turcia, potrivit unor martori şi insurgenţi citaţi de Reuters.

Potrivit unor locuitori, cel puţin 15 persoane au fost ucise într-un raid aerian asupra uneipieţe din Idleb.

Salvatori au anunţat că trei civili au fost ucişi în alte localităţi.

”Raidurile aeriene ale Rusiei au rupt două zile de calm relativ care au dat un pic răgaz locuitorilor, bombardaţi zilnic”, a declarat Mohamad Rachid, un activist contactat de Reuters.

Moscova îi acuză pe jihadişti că vizează populaţia civilă în sectoare aflate sub controlul Guvernului sirian în ”zona de dezescaladare” creată în 2018 de Rusia şi Turcia în regiune.

Reluarea bombardamentelor ruso-siriene în ultimele săptămâni s-a soldat cu cel puţin 300.000 de persoane deplasate în provincia Idleb, potrivit ONU.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.