Cel puţin 37 de persoane au fost ucise în timpul conflictelor violente de luni de la graniţa dintre Fâşia Gaza şi Israel, conform Ministerului Sănătăţii din Palestina, anunţă CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Cel puţin 16 palestinieni ucişi de militari israelieni în Fâşia Gaza, înaintea inaugurării Ambasadei SUA la Ierusalim

Acesta este cel mai mare număr de victime înregistrat într-o singură zi de când au început demonstraţiile, în urmă cu şase săptămâni. În 30 martie, în prima zi a protestelor, au murit 17 persoane.

Conform datelor Ministerului Sănătăţii, de la începutul conflictului din 30 martie au murit peste 90 de oameni.

Palestinienii consideră inaugurarea ambasadei americane la Ierusalim drept o susţinere a Washingtonului faţă de preluarea controlului asupra întregului oraş, în contextul în care ei revendică Ierusalimul de Est. Oficiali americanii de rang înalt, inclusiv fiica preşedintelui american, Ivanka Trump, şi ginerele acestuia, Jarred Jushner, iau parte la inaugurarea ambasadei.

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.