Un număr record, de cel puţin 25 de oameni, între care un poliţist, au decedat joi, într-un schimb de focuri produs în timpul unei operaţiuni antidrog în mahalaua Jacarezinho din Rio de Janeiro, potrivit poliţiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suspecţii au încercat să fugă pe acoperişuri, în timp ce poliţia a intrat în mahala cu vehicule blindate, iar elicopterele au zburat deasupra capului lor, au arătat imaginile televizate.

Uptele intense i-au făcut pe locuitori să rămână în casele lor.

Trei poliţişti au fost răniţi şi unul a murit din cauza unei răni la cap, la spital, potrivit poliţiei.

Gloanţele trase în timpul împuşcăturilor au lovit un autocar şi doi pasageri au fost răniţi de sticla spartă a unei fereastre, au spus pompierii.

Aceasta este cea mai letală operaţiune a poliţiei din statul Rio de Janeiro, care suferă de zeci de ani din cauza violenţei legate de droguri din cartierele sărace cunoscute sub numele de favele. "

”Este cel mai mare număr de decese produse într-o operaţiune a poliţiei din Rio, depăşind numărul de 19 victime din mahalaua Complexo do Alemão, din 2007, cu excepţia faptului că nu am pierdut pe niciunul dintre noi în acţiunea respectivă", a declarat pentru Reuters şeful poliţiei, Ronaldo Oliveira.

Poliţia a anunţat că printre morţii din Jacarezinho se află lideri ai bandei de trafic de droguri care a dominat viaţa din mahala. Au fost arestaţi cel puţin 10 suspecţi.

Pe lângă traficul de droguri, banda a jefuit mărfuri din camioane, iar la începutul acrstui an a deturnat trenuri de navetişti, pentru a fura de la pasageri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.