Cel puţin 23 de militari americani au fost răniţi în prăbuşirea duminică unei aeronave hibride de tip Osprey care partiiopa la manevre militare comune cu armata australiană, anunţă poliţia locală, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cinci puşcaşi marini americani au fost transportaţi la spital cu un avion, anunţă comisarul Poliţiei din Teritoriul de Nord Michael Murphy.

Unul dintre puşcaşi se afla în stare critică.

O aeronavă hibridă cu decolare verticală s-a prăbuşit pe Insula Melville, o inzulă izolată în nordul Australiei în timpul unor exerciţii militare, a anunţat Ministerul australian al Apărării.

”În acest stadiu ne concentrăm asupra reacţiei la incident şi asupra securităţii persoanelor implicate”, a anunţat într-un comunicat ministerul.

Militari australieni nu sunt implicaţi în incident, precizesză ministerul.

SIGURANŢĂ

Aeronava de tip Osprey participa la exerciţiile militare Predators Run - o serie de manevre militare organizate în comun de armatele americană şi australiană.

În ultimii ani, prezenţa armatei americane în nordul Australiei s-a consolidat, în contextuln în care cele două puteri încearcă să contracareze influenţa tot mai mare a Chinei în regiunea Asia-Pacific.

Aeronavele de tip Osprey - rezultatul unei cooperări americane între constructorul de avioane Boeing şi specialistul în elicoptere Bell - dispun de două motoare la capătul aripilor, care pivotează penttu ca nava să se transforme în elicopter la decolare sau pentru a se transforma în avion şi a zbura mai rapid.

Siguranţa acestor aeronave a fost pusă în discuţie în urma mai multor accidente mortale.

În aprilie 2000, 19 puşcaşi marini au fost murit după ce o aeronavă de tip Osprey s-a prăbuşit în timpul unui antrenament, în Arizona.

În 2017, o aeronavă de tip Osprey aparţinând armetei americane s-a prăbuşit în mare, după ce a lovit partea din spate a unei nave, în timpul unui exerciţiu militar americano-australian, un accident soldat cu trei morţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.