Cel puţin 21 de persoane au murit în decurs de trei zile, în Tadjikistan, din cauza unor ploi torenţiale care au antrenat torente de noroi, căderi de pietre şi alunecări de teren, potrivit unui nou bilanţ prezentat de către autorităţile acestei ţări muntoase din Asia Centrală, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt 21 de morţi”, în trei oraşe, în centrul ţării, declară AFP o purtătoare de cuvânt a Comitetului Situaţiilor de Urgenţă al Tadjikistanului, o fostă republică sovietică care se învecinează cu Afganistanul şi China.

Potrivit acesteia, 17 persoane au murit la Vakhdat, două la Rudaki şi două la Varzob, trei oraşe situate la periferia Duşanbe, capitala tadjikă, cu aproximativ zece milioane de locuitori.

Niciun rănit nu s-a înregistrat în acest stadiu.

Luni, Comitetul Situaţiilor de Urgenţă a anunţat un prim bilanţ de 13 morţi, în urma acestor ploi diluviene, şi avertiza cu privire la riscul crescut al unor noi alunecări de teren, torente de noroi şi căderi de stânci.

Tadjikistanul, o ţară muntoasă săracă, este devastată cu regularitate de catastrofe naturale sângeroase.

În februarie, 19 persoane au murit în avalanşe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.