Cel puţin 20 de oameni au murit după ce un cutremur a avut loc la primele ore ale zilei de joi în provincia pakistaneză Balochistan, au declarat oficiali pentru BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile au spus că bilanţul deceselor ar putea creşte şi că mulţi oameni au murit după ce diverse structuri au căzut.

Cei mai mulţi dintre decedaţi erau femei şi copii, a relatat agenţia Reuters.

US Geological Survey a anunţat că seismul a avut magnitudine de 5,9 pe Richter şi a avut loc la o adâncime de doar 9 kilometri.

Operaţiunile de salvare sunt în derulare.

Oficialii locali au declarat pentru BBC Urdu că cel puţin 150 de oameni sunt consideraţi răniţi, unii dintre ei fiind duşi la spitale în stare gravă, iar alţii trataţi pe targă medicii folosind telefoanele pentru a face lumină.

Mai mult de 100 de case din chirpici s-au prăbuşit şi multe clădiri au fost avariate, sute de oameni rămânând fără adăpost. Districtul Harnai a fost cel mai afectat, aparent.

Imaginile publicate pe reţelele de socializare arată cum oamenii din capitala proviciei, Quetta, au ieşit pe străzi în urma cutremurului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.