Şcolile au fost închise la New Delhi luni, din cauza unor ploi torenţiale într-o Indie afectată mai mult ca oricând de muson, care provoacă inundaţii şi alunecări de teren, soldate cu 15 morţi într-o zi, după ce în capitala indiană drumurile au fost acoperite de apă până la genunchi, cea mai mare cantitate de ploaie înregistrată într-o singură zi de iulie în ultimii 40 de ani, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serviciile meteorologice au anunţat luni noi ploi torenţiale la New Delhi, iar autorităţile au închis şcolile.

Potrivit agenţiei indiene de presă PTI, 15 persoane au murit în ultima zi în şase state din nordul Indiei.

Statele muntoase au fost cele mai afectate - şase morţi în Himachal Pradesh, unde alunecări de teren au rupt aproximativ 700 de drumuri, anunţă un reprezentant al instituţiei însărcinate cu gestionarea catastrofelor, Omkar Sharma.

Serviciile meteorologie au anunţat ploi puternice în numeroase regiuni din nordul Indiei în zilele următoare.

Potrivit unor date oficiale, ploi musonice înregistrate în prima săptămână a lui iulie depăşesc cu 2% cantitatea normală în India.

Ploile musonice - din iunie în septembrie - reprezentă, în Asia de Sud, 70-80% dintre precipitaţiile anuale.

Ele sunt, în fiecare an, cauza unor morţi şi distrugeri, însă numărul inundaţiilor şi alunecărilor de teren sângeroase a crescut în ultimii ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.