Cel puţin 100 de civili rămân blocaţi în oţelăria Azovstal aflată sub atacurile forţelor ruse din oraşul Mariupol, din sudul Ucrainei, a declarat, marţi, un consilier al primarului oraşului, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pe lângă militari, cel puţin 100 de civili rămân în adăposturi (n.r. din oţelăria Azovstal). Cu toate acestea, acest lucru nu reduce densitatea atacurilor din partea ocupanţilor”, a scris consilierul primarului Mariupol, Petro Andriuşchenko, pe contul său de Telegram.

Mariupol a îndurat cea mai acerbă luptă dintre forţele ruse şi cele ucrainene în războiul desfăşurat în Ucraina. Oţelăria Azovstal este ultimul bastion de rezistenţă al soldaţilor ucraineni.

Ucraina a afirmat anterior că toţi civilii au părăsit oţelăria Azovstal, iar Rusia susţine că evacuarea completă a civililor din combinatul siderurgic a fost efectuată.

Rusia nu a comentat imediat declaraţiile consilierului Petro Andriuşchenko.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.