Vaccinurile anticovid au salvat cel puţin 1,4 milioane de vieţi în Europa, anunţă directorul regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) Hans Kluge, care avertizează că virusul este ”aici pentru a rămâne”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În prezent, 1,4 milioane de oameni din regiunea noastră (OMS), majoritatea persoane în vârstă, pot profita de viaţă împreună cu apropiaţii lor pentru că au luat decizia vitală de a se vaccina împotriva covid-19”, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă Hans Kluge.

Potrivit OMS, la 19 decembrie 2023, peste 277,7 milioane de cazuri de covid-19 au declarate în regiunea OMS Europa, din care fac parte 53 de ţări şi care se întinde din Asia Centrală, dar şi 2,2 milioane de morţi din cauza covid-19.

”Primul rapel a permis numai el salvarea a 700.000 de vieţi”, a subliniat medicul.

În timpul iernii, este crucial ca oamenii să se protejeze şi să-i protejeze pe cei mai fragili.

”În timp ce învăţăm să trăim împreună cu covid-19 şi cu alte virusuri respiratorii, este absolut vital ca populaţiile vulnerabile să rămână la zi cu vaccinarea împotriva covia-19 şi a gripei”, avertizează el.

Europa trebuie să investească absolut în sănătatea sa, subliniază Hans Kluge.

”Riscăm să nu fim pregătiţi de orice eventualitate excepţională, precum apariţia unei noi variante mai grave a covid-19 sau a unui agent patogen încă necunoscut”, avertizează el,

Europa este necesar să facă eforturi de finanţare pentru a îmbunătăţi situaţia personalului medical şi a eradica penuria de medicamente de bază.

”Sunt profund îngrijorat de faptul că sănătatea dispatre de pe agenda politică şi că nu reuşim să rezolvăm problema bombei cu cea cu care se confruntă personalul nostru din sănătate şi îngrijiri medicale”, a avertizat Hans Kluge.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.