Bărbatul şi femeia aflaţi în stare critică în urma unei otrăviri cu agentul neurotoxic noviciok s-au expus toxinei manipulând un obiect contaminat, a confirmat joi poliţia britanică, relatează The Associated Press

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această constatare consolidează ipoteza potrivit căreia Dawn Sturgess şi Charlie Rowley ar fi intrat în contact cu urme de noviciok folosit în otrăvirea fostului agent rus dublu Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia.

Cei doi membri ai familiei Skropal au fost internaţi timp de mai multe săptămâni, după ce au fost otrăviţi, în martie, în oraşul Salisbury, în sud-vestul Angliei.

Sturgess şi Rowley s-au îmbolnăvit sâmbătă, în Amesbury, un orăşel situat în apropiere de Salisbury. Ei se află în stare critică la spitalul din Hospital.

”În urma unor noi analize ale unor eşantioane de la pacienţi, ştim acum că au fost expuşi agentului inervant după ce au manipulat obiecte contaminate”, a anunţat Poliţia Metropolitană.

Detectivi au izolat mai multe locuri la Amesbury şi la Salisbury, unde caută sursa contaminării.

Cinci locuri au fost înconjurate cu cordoane ale poliţiei, şi anume două la Salisbury - Parcul Queen Elizabeth Gardens şi o pubelă în faţa Căminului pentru persoane fără adăpost John Baker House - şi trei la Amesbury - un centru baptist, o farmacie Boots şi locuinţa în care au fost găsite cele două victime, pe Muggleton Road.

Peste 100 de detectivi din cadrul serviciilor antiteroriste au fost mobilizaţi, alături de poliţia locală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.