Cei doi americani luaţi prizonieri în Ucraina se află în prezent în regiunea separatistă pro-rusă Doneţk, din estul Ucrainei, a relatat agenţia de presă rusă Interfax, citând o sursă neidentificată, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prezenţa cetăţenilor americani Andy Huynh şi Alexander Drueke în regiunea separatistă va trezi temeri că cei doi, ambii din Alabama, ar putea fi acuzaţi pe teritoriul separatist pro-rus.

Britanicii Shaun Pinner şi Aiden Aslin şi cetăţeanul marocan Brahim Saadoun au fost condamnaţi la moarte de un tribunal separatist din Doneţk la începutul lunii iunie.

Rusia nu aplică pedeapsa cu moartea, dar împuterniciţii săi din autoproclamatele Republici Populare Doneţk şi Lugansk o fac.

Kremlinul a precizat că cei doi americani erau mercenari, iar natura delictelor lor nu este acoperită de Convenţia de la Geneva privind prizonierii de război, astfel, americanii ar trebui să ”fie traşi la răspundere pentru crimele” lor.

"Sunt mercenari şi au fost implicaţi în activităţi ilegale pe teritoriul Ucrainei", a afirmat Dmitri Peskov, în limba engleză.

"Ei au fost implicaţi în atacuri şi bombardamente" asupra militarilor ruşi, "le-au pus vieţile în pericol", a subliniat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.