Secretarul de Stat american Mike Pompeo i- transmis o ameninţare abia voalată numărului doi de la Departamentul Justiţiei Rod Rosenstein, aflat în centrul unei noi polemici pe tema capacităţii lui Donald Trump de a guverna - cei care nu-l susţin pe preşedinte trebuie săplece, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am fost destul de clar de când am intrat în această administraţie: dacă nu puteţi face parte din echipă, dacă nu doriţi să susţineţi această misiune, atunci poate că trebuie să vă gândiţi să faceţi altceva”, a tunat şeful diplomaţiei americane în emisiunea TV Fox News Sunday.

”Avem nevoie de toţi cei care ajută să se ducă la bun sfârşit misiunea preşedintelui Trump şi sper că fiecare, în fiecare agenţie a Guvernului - Justiţie, FBI, Departamentul de Stat - participă bine la această misiune”, a adăugat el. ”Iar dacă lucrurile nu stau aşa, este mai bine să vă duceţi să faceţi altceva mai util în altă parte”.

Potrivit presei americane, numărul doi de la Departamentul Justiţiei Rod Rosenstein a evocat la începutul mandatului miliardarului republican posibilitatea ca aceasta să fie îndepărtat de la putere prin activarea celui de-al 25-lea Amendament al Constituţiei, o procedură ca nu a mai fost folosită vreodată în Statele Unite.

Potrivit acestor informaţii, el a sugerat la acel moment, în faţa unor martori, că Donald Trump ar trebui să să fie înregistrat fără să ştie, pentru a se explica ”haosul” care domneşte la Casa Albă.

Rod Rosenstein dezminte ferm aceste informaţii.

Însă Rosenstein - care supervizează ancheta cu privire la o posibilă complicitate între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Rusia în alegerile din 2016 - se află tot mai mult în vizorul preşedintelui.

Invitat să spună dacă este la curent cu aceste discuţii în vederea înregistrării şi eventual demiterii lui Donald Trump, Mike Pompeo a răspuns că ”nici de aproape şi nici de departe”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.