Cea mai bătrână persoană din lume, japoneza Miyako Chiyo, a murit la vârsta de 117 ani, anunţă CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chiyo era născută în 22 mai 1901 şi a devenit cea mai bătrână persoană din Japonia şi din ume după ce Misao Okawa, considerată la acel moment cea mai vârstincă persoană din lume, a murit în aprilie 2015.

Okawa era născută în 5 martie 1898 şi când a murit  avea cu o lună mai puţin decât a avut Chiyo la momentul decesului.
 
Chiyo a murit după ce Guinness World Records a recunoscut-o ca fiind cea mai bătrână persoană din lume şi ca cea mai bătrână femeie din lume.
 
Familia o descrie pe Miyako Chiyo drept o persoană bună, răbdătoare şi vorbăreaţă, care le-a adus bucurie celor dn jurul său. Lui Chiyo îi plăcea mâncare japoneză, în special sushi, şi era pasionată de caligrafie.
 
Succesoarea ei la titlul de cea mai bătrână femeie trebuie confirmată oficial de Guinness. Titlul de "cel mai bătrân bărbat din Japonia" este deţinut de Masazo Nonaka, care a împlinit 113 ani în 25 iulie.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.