Cea de a doua explozie înregistrată la Istanbul a avut loc în apropiere de Piaţa Taksim, lângă un centru comercial, au declarat martori citaţi de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sunetul exploziilor a fost surprins de echipele de televiziune prezente pe stadion după meci.

 

De asemenea, imagini cu explozia au fost publicate pe Twitter.

Ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu, a anunţat că a fost vorba de un atac cu maşini-capcană, care a vizat un autocar al forţelor de ordine. De altfel, toţi cei 20 de răniţi ar fi ofiţeri de poliţie. Nu există informaţii că ar exista morţi.

Martori au declarat că au auzit focuri de armă după cele două deflagraţii, dar informaţia nu a fost confirmată oficială.

Prima explozie, cea de la Vodafone Arena, unde joacă echipa Beşiktaş, a avut loc la circa două ore după un meci cu echipa Bursaspor, iar spectatorii plecaseră deja.

Circulaţia în zonă este închisă, iar la faţa locului se află numeroşi poliţişti, precum şi ambulanţe.

Deocamdată nimeni nu a revendicat atacul.

Mai multe atacuri cu bombă au afectat Turcia în ultimele luni, unele comise de PKK, iar alte de ISIS. Unul dintre cele mai sângeroase atacuri a avut loc pe 28 iunie, când trei terorişti au comis atentate la Aeroportul Ataturk din Istanbul. 45 de persoane au fost ucise, iar 230 au fost rănite în masacru. Autorităţile turce au acuzat Statul Islamic pentru atac.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.