O femeie care l-a acuzat pe investitorul în fonduri speculative Jeffrey Epstein de abuz sexual şi a susţinut că a fost forţată, pe când avea 17 ani, să întreţină relaţii sexuale cu prinţul Andrew, îi cere fiului reginei Elizabeth II să recunoască ce a făcut, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Virginia Giuffre a făcut această declaraţie după audierea de marţi de la o curte de justiţie din Manhattan. Prinţul „ştie ce a făcut”, a spus ea.

Ducele de York a negat în mai multe rânduri orice implicare în acţiunile lui Epstein.

Pe 10 august, Epstein în vârstă de 66 de ani - apropiat al unora ca Donald Trump, Bill Clinton şi prinţul Andrew - s-a sinucis în celula sa.

Giuffre a depus mărturie în 2011 că prinţul Andrew „cunoaşte adevărul” legat de abuzurile comise asupra mai multor minore. În decembrie 2014, ea a susţinut că a fost forţată să întreţină relaţii sexuale cu alteţa regală şi alţi prieteni ai lui Epstein. În 2015, un judecător a considerat acuzaţiile irelevante şi impertinente şi le-a eliminat din proces.

Giuffre, în vârstă de 35 de ani, trăieşte acum în Queensland, unde este căsătorită cu un australian. Marţi, ea s-a numărat între cele 15 femei care au depus mărturie după sinuciderea magnatului.

Moartea lui Epstein a pus capăt procesului penal, însă judecătorul a dat ocazia celor care îl acuză să vorbească public.

„Ştie ce a făcut şi poate confirma”, a spus Giuffre despre prinţul Andrew. „Ştie exact ce a făcut şi sper să recunoască”.

Brad Edwards, avocat care reprezintă mai multe dintre femeile care l-au acuzat pe Epstein, a spus: „Dacă cineva vrea să vină să vorbească cu noi şi să răspundă întrebărilor reale pe care le au victimele şi pe care le am în numele lor, este binevenit”.

„Personal, am extins această invitaţia prinţului Andrew în mai multe rânduri. Oricând, suntem pregătiţi şi avem multe întrebări pentru el”.

Într-un comunicat lansat sâmbătă, prinţul Andrew a transmis că l-a cunoscut pe Epstein în 1999 şi că l-a întâlnit o dată sau de două ori anual. Prinţul a mai spus că a stat în câteva case ale lui Epstein şi că nu a văzut, nu a fost martor şi nici nu a suspectat vreun comportament similar celor care au dus la arestarea şi condamnarea lui Epstein.

Jeffrey Epstein a fost acuzat că, în perioada 2002 -2005, a plătit minore să întreţină relaţii sexuale în casele lui din Manhattan şi Florida. Înainte de procesul programat pentru anul viitor, el a mai fost acuzat că ar fi plătit cu sume uriaşe doi potenţiali martori.

Epstein, care a pledat „nevinovat”, risca o pedeapsă de 45 de ani de închisoare. El a evitat acuzaţii similare într-un controversat proces secret din 2008, în care a pledat „vinovat”.

A fost arestat pe 6 iulie, după ce a aterizat în New Jersey. Pe 10 august a fost găsit fără viaţă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.