Un cutremur de mică intensitate în Toscana, în centrul Italiei, a antrenat miercuri o scurtă evacuare a Catedralei din Siena, unul dintre monumentele-simbol din acest oraş turistic, clasat în Patrimoniul Mondial UNESCO, şi închiderea muzeelor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Seismul, de magnitudinea, 3,7, al cărui epicentru a fost localizat la Poggibonsi, un oraş situat la nord de Siena, a fost resimţit şi la Florenţa şi Empoli.

Cutremurul a scos populaţia şi turiştii în stradă, în oraş, celebru prin bogatul său patrimoniu cultural şi Palio - o cursă antică de cai în care se înfruntă, de două ori pe an, cartierele oraşului.

Catedrala uriaşă - în care se află sculpturi şi picturi de o valoare inestimabilă - a fost evacuată timp de o oră, a declarat AFP un purtător de cuvânt al monumentului.

Presa locală scrie că bucăţi mici de ipsos s-au desprins din pereţii edificiului.

Ca măsură de securitate, toate muzeele din oraş rămân închise miercuri şi joi, în pofida faptului că nu s-a înregistrat nicio pagubă.

Italia se află într-o zonă seismică, iar seisme devastatoare în 2009 şi 2016 s-au soldat , fiecare, cu aproximativ 300 de morţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.