Casa de vacanţă din Alsacia, în care au murit 11 persoane într-un incendiu, nu avea autorizaţie să primească publicul, anunţă vineri, la două zile de la dramă, primarul Wintzenheim (Haut-Rhin), Serge Nicole, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul o acuză pe proprietara imobilului la postul RMC de faptul că ”nu a spus primăriei despre adăpost” şi că l-a închiriat ca loc de vacanţă în pofida faptului că nu l-a declarat astfel şi nu respectă norme în acest sens.

”Este în continuare o clădire agricolă”, acuză Serge Nicole.

Viceprimarul Wintzenheim a anunţat că propritare nu a cerut primăriei permis în vederea exploatării clădirii ca destinaţie de vacanţă şi nici Comisiei de Securitate, o cerere obligatorie atunci când sunt găzduite mai mult de 15 persoane.

Proprietara a depus la primărie un singur permis, cu privire la ”o modificare a faţadei”, subliniază primarul, dar ”absolut deloc în vederea unui loc de vacanţă”.

Proprietara, ”o doamnă destul de izolată”, deţine alte două case de vacanţă, potrivit primarului, ambele declarate şi în care găzduieşte mai puţin de 15 persoane.

Toate permisele pe numele proprietarei ”au fost predate Jandarmeriei” în cadrul nevoilor anchetei.

Primarul din Wintzenheim îndeamnă la o ”consolidare a legii” privind primirea publicului în case de vacanţă.

El anunţă că vrea să introducă o taxă de sejur pe teritoriul localităţii, cu scopul de a cunoaşte mai bine numărul persoanelor găzduite în localurile dn comună.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.