Casa Albă a anunţat luni seara că este puţin probabil ca moartea liderului revoluţionar Fidel Castro să aibă un impact negativ, în ceea ce priveşte încetinirea procesului de normalizare a relaţiilor bilaterale dintre Washington şi Havana. Declaraţia vine la doar câteva ore după ce preşedintele ales a ameninţat că va renunţa la acordul dintre SUA şi Cuba, dacă nu va exista o propunere mai atractivă de la Havana, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purătorul de cuvânt al administraţiei prezidenţiale a declarat că orice acţiune luată în ultimii doi ani în vederea normalizării relaţiilor dintre Washington şi Havana a avut un important efect economic asupra cetăţenilor din Cuba.

Republicanul Donald Trump a susţinut luni după-amiază că are de gând să pună capăt actualului acord de încălzire a relaţiilor bilaterale dintre Statele Unite şi Cuba, atât timp cât nu este lansată o propunere mai atractivă din partea Havanei. 

”Dacă Cuba nu doreşte să vină cu o propunere mai bună pentru cetăţenii cubanezi, pentru americano-cubanezi şi pentru Statele Unite, atunci eu am de gând să pun capăt acestui acord”, a scris liderul republican pe Twitter.

Relaţiile bilaterale dintre Cuba şi Statele Unite s-au ameliorat semnificativ în ultimii ani, sub conducerea lui Raul Castro şi a lui Barack Obama.

Compania JetBlue a operat în luna august prima cursă aeriană comercială dintre SUA şi Cuba – între Fort Lauderdale şi Santa Clara. La bord respectivului avion s-au aflat oameni de afaceri şi jurnalişti, dar şi câţiva cetăţeni americani de origine cubaneză.

Fidel Castro a decedat sâmbătă dimineaţa, la vârsta de 90 de ani. Cubanezii şi americani au reuşit să lanseze un proces de apropiere diplomatică, în ciuda opoziţiei arătate de fostul lider comunist de la Havana.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.