Peste jumătate dintre adulţii americani au fost vaccinaţi împotriva Covid-19, a anunţat marţi Casa Albă, cu aproximativ şase săptămâni înainte de termenul de 4 iulie stabilit de preşedintele Joe Biden pentru ajungerea la o rată de imunizare de 70%, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atingerea nivelului de 50% a avut loc în timp ce autorităţile federale, statale şi locale continuă administrarea  vaccinurilor, combătând ezitările, temerile şi dezinformările.

”Acum, când a mai rămas o săptămână din luna mai, jumătate din toţi adulţii din SUA sunt complet vaccinaţi”, a scris pe Twitter consilierul senior pentru Covid-19 al Casei Albe, Andy Slavitt.

Noile infecţii cu coronavirus la nivel naţional s-au înscris pe o pantă descendentă sustenabilă, pe măsură ce tot mai multe persoane sunt vaccinate.

Numărul de noi infecţii din SUA a scăzut duminică la o medie a ultimelor şapte zile de 22.877, cel mai scăzut nivel din iunie şi la mai puţin de o zecime dintr-un nivel maxim post-vacanţă de peste 250.000,, potrivit datelor Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor.

Persoanele cu vârste de cel puţin 12 ani pot primi acum vaccinul realizat de Pfizer-BioNTech pntru Covid-19, în timp ce compania Moderna a anunţat marţi că vaccinul său este eficient şi la adolescenţi, deschizând posibilitatea ca un al doilea vaccin să fie aprobat de SUA pentru tineri în acest an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.