Statele Unite i-au solicitat luni Rusiei "să respecte suveranitatea" Belarusului, răspunzându-i preşedintelui rus Vladimir Putin care a afirmat că este pregătit să intervină dacă protestele faţă de putere degenerează, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Rusia trebuie să respecte suveranitatea Belarusului şi dreptul poporului de a-şi alege conducătorii în mod liber şi corect", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe Kayleigh McEnany.

Aleksandr Lukaşenko este vizat de o contestare fără precedent după anunţul realegerii sale în scrutinul prezidenţial de la 9 august, denunţat drept fraudulos de opoziţie, care a manifestat din nou în masă, duminică, la Minsk.

Preşedintele rus Vladimir Putin anunţa săptămâna trecută că organizează o unitate specială de poliţie care să-l susţină pe Lukaşenko, la cererea acestuia. Liderul de la Kremlin sublinia însă că o asemenea forţă va fi desfăşurată numai dacă situaţia în Belarus scapă de sub control.

Rusia este pregătită să ajute Belarusul să-şi modifice Constituţia, în cazul în care Minskul îi cere acest lucru, a spus un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.