Casa Albă a anunţat duminică, într-un comunicat, că „există o cale mai bună pentru Coreea de Nord dacă alege dezarmarea nucleară”, după ce Coreea de Sud a anunţat că Nordul este dispus să înceapă discuţii cu Statele Unite, scrie CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Vom vedea dacă mesajul de azi al Phenianului, care este dispus să intre la discuţii, reprezintă primul pas în drumul către dezarmarea nucleară. Între timp, Statele Unite şi scena internaţională trebuie să continue să transmită Coreei de Nord că programele sale nucleare nu vor duce nicăieri”, se arată în comunicat.

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a declarat că s-a întâlnit cu delegaţia nord-coreeană înainte de ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice şi le-a spus că discuţiile SUA-Coreea de Nord ar trebui să aibă loc „cât mai repede posibil”.

Moon a susţinut că Nordul a indicat că ar fi dispus să intre la discuţii cu Statele Unite şi că a fost de acord că relaţiile inter-coreene şi cele ale Phenianului cu SUA ar trebui să se dezvolte simultan.

Moon s-a întâlnit timp de o oră cu delegaţia nord-coreeană într-un loc necunoscut, în Pyeongchang, la ora locală 17:00, cu trei ore înainte de ceremonia de închidere.

Preşedintele sud-coreean a spus că s-a întâlnit cu cei opt membri ai delegaţiei iar apoi a vorbit cu liderul Kim Yong Chol, vice-preşedintele Comitetului central al Partidului Muncitoresc.

La ceremonia de închidere, fiica preşedintelui Donald Trump, Ivanka, a stat la doar câţiva metri distanţă de Kim Yong Chol.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.