Reprezentanţii Casei Albe au anunţat că impactul respingerii prin referendum a reformelor constituţionale propuse de actuala guvernare rămâne să fie văzut, însă Statele Unite vor menţine relaţiile bilaterale extrem de importante cu Italia, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aş avertiza împotriva utilizării unei pensule prea groase pentru a desena potenţialele consecinţe ale acestor rezultate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest.

Acesta a avertizat împotriva realizării unor comparaţii prea apropiate între statele care se confruntă cu o proliferare a populismului, care a dus până acum la victoria întregistrată în alegerile prezidenţiale de republicanul Donald Trump, precum şi la decizia alegătorilor britanici de a părăsi Uniunea Europeană.

”Fiecare caz este unul diferit. Vorbim de nişte trenduri extrem de largi, care merită să fie analizare. Însă există întotdeauna riscul simplificării prin analiză”, a explicat Earnest.

Referendumul italian a fost văzut drept un adevărat vot de încredere pentru prim-ministrul democrat, care nu a reuşit în ultimii doi ani să genereze creşterea economică rapidă dorită de naţiune, deşi politicile sale economice au scos peninsula din recesiune şi au dus la o creştere lentă a PIB-ului.

De asemenea, euroscepticii britanici şi francezi au salutat respingerea agendei de reforme constituţionale prin referendum, considerând votul alegătorilor italieni ca fiind unul anti-european şi care pregăteşte terenul pentru organizarea unui referendum de ieşire a Italiei din UE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.