Casa Albă anunţă vineri că se aşteaptă la o aderare a Suediei la NATO, blocată de către Turcia şi Ungaria, ”în viitorul apropiat”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este ”posibil” ca Turcia şi Ungaria, care blochează în prezent aderarea Suediei la NATO, să-şi schimbe poziţia săptămâna viitoare, la summitul Alianţei Nord-Atlantice de la Vilnius, anunţă consilierul în probleme de securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan.

Inclusiv dacă nu se va întâmpla acest lucru, Washingtonul estimează că ”acest lucru se va întâmpla într-un viitor apropiat”, subliniază el.

Turcia va lua ”cea mai bună decizie” cu privire la aderarea Suediei la NATO, a anunţat vineri preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

”Vom discuta despre acest lucru cu partenerii noştri la summitul care are loc marţi (şi miercuri) la Vilnius şi vom lua cea mai bună decizie, indiferent care va fi ea”, a subliniat Erdogan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.