”Ne-aţi oferit speranţă, sentimentul că ne putem baza pe dumneavoastră e foarte important, în special pentru prietenii noştri ucraineni”, i-a mărturisit Carmen Iohannis Primei Doamne a Statelor Unite ale Americii, în vizită la o şcoală din Bucureşti, unde s-au întâlnit cu mai mulţi copii refugiaţi ucraineni şi cu mamelor acestora. Carmen Iohannis a mulţumit organizaţiilor nonprofit şi tuturor celor care îi ajută pe refugiaţii ucraineni, precum şi autorităţilor locale. ”Sunt foarte mândră să spun că mereu am ştiut că românii sunt ospitalieri”, a subliniat ea. Jill Biden a afirmat că românii sunt ”minunaţi, adevăraţi eroi”, şi a spus că ”simte că există speranţă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii i-a mulţumit lui Carmen Iohannis pentru primire.

”Poporul tău este minunat. Ei sunt adevăraţii eroi”, a afirmat Jill Biden.

 

”Suntem foarte recunoscători că aţi iniţiat acest eveniment astăzi. Sunt foarte recunoscătoare că v-aţi rupt din timp şi că aţi făcut efortul să ne vizitaţi. Întotdeauna am iubit americanii şi ne simţim mai în siguranţă dacă ştim că ne susţin, mai ales în contextul acestei situaţii foarte tensionate. De aceea, e bine să fim uniţi şi cred că oricine se simte mai siguranţă dacă ştie că are prieteni”, a declarat Carmen Iohannis.

”Este foarte important pentru noi să rămânem uniţi. Mulţumim foarte mult pentru această oportunitate, pentru faptul că v-aţi alăturat nouă şi ne-aţi oferit speranţă. Sentimentul că ne putem baza pe dvs. e foarte important, în special în ceea ce îi priveşte pe prietenii noştri ucraineni”, a mai spus ea.

”Simt că există speranţă. Şi avem nevoie de speranţă”, a răspuns Jill Biden.

”Aş vrea, bineînţeles, să mulţumesc românilor. Sunt foarte mândră să spun că mereu am ştiut că românii sunt ospitalieri, însă în acest context au dovedit-o cu atât mai mult”, a continuat Carmen Iohannis.

”Vreau să le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat, tuturor organizaţiilor nonprofit, celor implicaţi în acest proiect şi care au reuşit să ne aducă astăzi împreună şi trebuie să recunosc că autorităţile au făcut o treabă excelentă, deoarece într-un timp atât de scurt au reuşit să implice copiii şi pe mamele lor în activităţi ca să poată uita de problemele şi de suferinţele lor”, a mai precizat ea.

”Puteţi conta pe noi. Suntem prietenii voştri, suntem aici să vă atenuăm durerea şi facem tot ne stă în putinţă pentru a vă menţine sănătoşi şi cât de fericiţi putem, în special pe copii”, a transmis Carmen Iohannis refugiaţilor ucraineni.

”De asemenea, vreau să mulţumesc directorului acestui liceu. Aţi făcut o treabă extraordinară într-un timp atât de scurt pentru ca acest eveniment să se desfăşoare fără cusur”, a mai afirmat ea.

”Trebuie să ştiţi că vă iubim”, i-a mărturisit Prima Doamnă a României lui Jill Biden.

Cele două Prime Doamne au oferit flori mamelor ucrainene, precum şi cadrelor didactice din şcoala din Bucureşti în care s-a desfăşurat evenimentul.

Totodată, Jill Biden a îmbrăţişat-o pe Svetlana, mama ucraineană care a fugit din Harkov cu fetiţa ei în vârstă de 8 ani, care are o sănătate fragilă.

La sfârşit, cele două Prime Doamne au ieşit în curtea şcolii, unde le aşteptau cu nerăbdare copiii refugiaţi ucraineni.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.