China a ridicat miercuri restricţiile drastice impuse de aproximativ trei luni în provincia Hubei, epicentrul pandemiei noului coronavirus, care a ucis peste 18.000 de oameni în lume din decembrie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Niciun caz de contaminare locală nu a fost înregistrat în ultimele 24 de ore în ţară, ci 47 de cazuri ”importate” din străinătate, au anunţat autorităţile sanitare naţionale.

În total, 474 de cazuri ”importate” au fost înregistrate. Este vorba despre chinezi care se întorc acasă, potrivit Ministerului chinez de Externe.

Alte patru decese au fost înregistrate în ultimele 24 de ore - trei în Hubei, provincia din centrul Chinei în care se află oraşul Wuhan, care a fost primul afectat de noul coronavirus.

Beijingul a anunţat marţi că izolarea a peste 50 de milioane de oameni în Hubei, în vigoare din ianuarie, urma să fie ridicată, dându-le astfel posibilitatea să se deplaseze, cu condiţia să fie sănătoşi.

Unele aeroporturi şi gări au fost redeschise.

Însă şcolile rămân în continuare închise în acest stadiu.

WUHANUL IESE DIN CARANTINĂ LA 8 APRILIE

În schimb, locutorii din Wuhan au de aşteptat până la 8 aprilie pentru a putea ieşi din oraş.

Peste 81.200 de cazuri de covid-19 au fost înregistrate în China, iar 3.281 de persoane au murit din cauza noului coronavirus.

Numărul cazurilor noi a scăzut în mod considerabil luna aceasta.

Această situaţie contrastează cu situaţia în restul lumii, unde noul coronavirus se află în plină răspândire şi obligă tot mai multe ţări să ia măsuri de izolare, să impună interdicţii de circulaţii pe timpul nopţii şi, între altele, închiderea locurilor publice.

Peste 400 de cazuri de covid-19 au fost înregistrate în 175 de ţări şi teritorii - ceea ce alimentează temeri cu privire la un al doilea val de contaminare în China, prin cazuri ”importate”.

Numeroase oraşe chineze au implementat, astfel, reguli stricte în vederea plasării în carantină a noilor sosiţi, iar toate zborurile care vin la Beijing din străinătate sunt direcţionate către alte oraşe, unde paragerii sunt testaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.