Sediile a şase Capitolii ale unor state americane au fost evacuate miercuri, în urma unor alerte cu bombă, după primirea unor mesaje de ameninţare, anunţă autorităţile şi presa locală, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Niciun exploziv sau obiect potenţial periculos nu a fost găsit la faţa locului, după ce poliţia a evacuat sediile Capitoliilor - clădiri oficiale în care îşi au sediile legislativele statelor şi în care se află birourile guvernatorilor - în Connecticut, Georgia, Kentucky, Michigan, Mississippi şi Montana, în urma a ceea ce pare să fie o farsă, scrie presa locală.

”În pofida faptului că lumea este în securitate, KSP (Poliţia statului Kentucky) a cerut tuturor să evacueze Capitolul statului şi anchetează cu privire la o ameninţare primită” de către un oficial, scrie pe X guvernatorul statului Kentucky, Andy Beshear.

”EXPLOZIVII SUNT BINE ASCUNŞI”

Ameninţările respective constau în e-mailuri trimise ”în masă” multor oficiali de rang înalt la nivel de stat în întreaga ţară, scrie o publicaţie locală.

”Am plasat mai mulţi explozivi în interiorul Capitolului vostru. Explozivii sunt bine acunşi şi vor exploda în câteva ore. Mă voi asigură că veţi muri toţi”, scrie într-un mesaj de ameninţare.

Oficiali din alte state au confirmat că au fost vizaţi, în Michigan, de exemplu, unde poliţia a decis, o măsură de prudenţă, ca clădirea respectivă să rămână închisă tot restul zilei.

Acest incident intervine cu trei zile înainte de comemorrarea luării cu asalt a Capitoliului Statelor Unite de către susţinători ai lui Donald Trump, la 6 ianuarie 2021.

Alte evenimente vor ”semăna haosul în 2024” - un an electoral puternic tensionat, a avertizat pe X un oficial de rang înalt din statul Georgia, Gabriel Sterling.

”Ei vor să crească tensiunile. Nu-i lăsaţi s-o facă”, îndeamnă el şi avertizează ”să nu trageţi concluzii pripite cu privire la identitatea celui care se face vinovat”.

Autorităţile americane au avertizat cu privire la un număr tot mai mare de incidente vizând oficiali şi personalităţi politice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.