Candidaţii apropiaţi fostului premier popular pakistanez Imran Khan au sfidat previziunile şi par să se afle pe primul loc în alegerile generale din Pakistan, potrivit unor sondaje difuzate vineri de televiziuni, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Partidul lui Imran Khan, Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI), nu a fost autorizat să candideze ca partid în algerile de joi, însă numărători ale unor posturi locale de televiziune arată că unii candidaţi independenţi - mulţi afiliaţi PTI - sunt pe primul loc în majoritatea circumscripţiilor.

Vineri la ora locală 6.00 (3.00, ora României), la peste 13 ore de la închiderea secţiilor de votare, Comisia Electorală pakistaneză a anunţat doar opt rezultate, inclusiv trei mandate parlamentare atribuite unor candidaţi PTI.

”PROBLEME CU INTERNETUL”

Comisia a invocat ”probleme cu Internetul” pentru a justifica lentoarea procesului.

Posturile de telviziune îşi bazează proiecţiile pe numărători efectuate la nivelul circumscripţiilor locale.

Potrivit acestor sondaje, candidaţi apropiaţi lui Imran Khan, încarcerat în prezent şi care nu a putut candida, deţin un avans în majoritatea scutinelor în vederea alegerii celor 336 de membri ai Parlamentului federal şi a parlamentelor regionale.

Liga Musulmană din Pakistan (PML-N) - susţinută de către armată potrivit observatorilor - era, cu toate acestea, marea favorită a scrutinului.

Liderul acesteia, Nawaz Sharif, speră să conducă Pakistanul pentru a patra oară în urma acestui scrutin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.