Două persoane au murit şi alte nouă au fost rănite după ce o camionetă a intrat în pietoni în oraşul Amqui, în nordul Canadei, Quebec, transmite BCC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şoferul vehiculului, un localnic în vârstă de 38 de ani, a fost arestat după ce s-a predat la poliţie.Anchetatorii încearcă încă să stabilească dacă incidentul a fost un atac deliberat. Acesta are loc la doar o lună după ce doi copii au fost ucişi când un şofer de autobuz a intrat cu maşina într-o grădiniţă din Montreal. Poliţia a fost chemată la cel mai recent incident în jurul orei 15:00 (19:00 GMT), în urma unor informaţii privind o coliziune între o dubă şi pietoni.

Se pare că cele două persoane ucise sunt un bărbat în vârstă de 70 de ani şi un alt bărbat de 60 de ani. Presa canadiană a relatat că printre răniţi se află şi copii care sunt trataţi la spitalul local.

Publicaţia de ştiri din Quebec Le Devoir a citat un om de afaceri local din Amqui, care a declarat: "Amqui este un loc mic... Aceasta este o tragedie locală".

Un martor a declarat pentru ziar că a văzut camionul accelerând în timp ce se apropia de pietonii de pe trotuar. Purtătoarea de cuvânt a poliţiei din Quebec, Helene St Pierre, a declarat că toate indiciile arată că este vorba de un eveniment izolat. "Nu mai există niciun pericol în zonă şi există un singur suspect", a declarat ea reporterilor. Premierul Quebecului, Francois Legault, a declarat că incidentul a fost "şocant", în timp ce premierul canadian Justin Trudeau a declarat pe Twitter că inima sa este alături de locuitorii din Amqui.

"Pe măsură ce aflăm mai multe despre evenimentele tragice care au avut loc, îi păstrez pe toţi cei afectaţi în gândurile mele", a spus el. În februarie, un şofer a intrat cu un autobuz într-o grădiniţă aglomerată din Quebec, omorând doi copii şi rănind alţi câţiva. Poliţia crede că suspectul, Pierre Ny St-Amand, a condus în mod deliberat autobuzul în grădiniţă în timpul programului de dimineaţă şi a fost acuzat de crimă de gradul întâi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.