Canada şi Statele Unite au convenit să-şi prelungească - cu 30 de zile - restricţiile impuse la frontiere, în vederea unei limitări a răspândirii noului coronavirus, a anunţat în weekend premierul canadian Justin Trudeau, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste restricţii, implementate luna trecută de cei doi vecini, urmau să fie ridicate aceastăsăptămână.

Condiţiile acestei măsuri, convenite în martie, rămân neschimbate - o limitare drastică a tuturor deplasărilor neesenţiale dintr-o ţară în alta, dar o menţinere a schimburilor comerciale, a precizat sâmbătă Justin Trudeau.

Canada a anunţat duminică o creştere cu 12% a deceselor cauzate de noul coronavirus în 24 de ore, la 1.506 morţi, un bilanţ zilnic în creştere faţă de cel de sâmbătă.

Bilanţul contaminărilor a crescut duminică cu 4,7% la 33.922 - o scădere a răspândirii covid-19 faţă de cel înregistrat cu o zi înainte.

Statele Unite înregistrează în schimb cel mai mare număr de morţi şi de azuri din lume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.