Poliţia canadiană a negat afirmaţiile ISIS, care a revendicat atacul armat din Toronto în care au murit două persoane şi alte 13 au fost rănite, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ISIS a comunicat că atacatorul, Faisal Hussain, în vârstă de 29 de ani, „a fost un soldat al Statului Islamic şi a coordonat atacul ca răspuns la apelurile de a ataca cetăţenii statelor aflate în coaliţie”. Hussain a fost împuşcat mortal de poliţişti la faţa locului.

Gruparea teroristă nu a oferit mai multe detalii sau dovezi.

„În acest moment, nu avem nicio dovadă care să susţină aceste afirmaţii. Vom continua să analizăm fiecare pistă şi vom lua interviuri celor care l-au cunoscut pe Hussain, vom analiza activitatea sa online şi vom investiga dacă a avut probleme cu sănătatea mintală”.

Părinţii lui Hussain au comunicat că fiul lor avea probleme severe cu sănătatea mintală.

Nu se ştie deocamdată cum a obţinut Hussain arma.

Postul canadian CBC, făcând referire la o sursă anonimă, a informat că Hussain ar fi obţinut arma de la fratele său şi că aceasta ar fi provenit din SUA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.