Străinii nu mai au voie să cumpere locuinţe în Canada începând de duminică şi până în 2025, o interdicţie menită să combată deficitul de case şi apartamente în această ţară, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sunt exceptaţi de la această interdicţie refugiaţii şi rezidenţi permanenţi, iar legea se aplică doar locuinţelor din oraş, nu şi structurilor turistice, cum ar fi cabanele de vară.

Această măsură a fost propusă de premierul Justin Trudeau în timpul campaniei electorale din 2021. Partidul său liberal s-a plâns că investitorii străini cresc preţurile, ceea ce face mai dificil pentru canadieni să deţină o casă.

Acestă măsură a fost adoptată în primăvară.

Cu toate acestea, piaţa imobiliară a încetinit recent, deoarece banca centrală a majorat ratele dobânzilor pentru a reduce inflaţia. Potrivit asociaţiilor imobiliare, preţul mediu al unei case a fost de 630.000 de dolari canadieni (465.000 de dolari americani, 435.000 de euro) luna trecută, în creştere de la 800.000 de dolari canadieni în urmă cu un an.



Unii experţi se îndoiesc că măsura va fi eficientă, deoarece străinii reprezintă mai puţin de 5% din proprietarii de locuinţe din Canada, potrivit agenţiei naţionale de statistică. Aceştia consideră că ar fi mai bine să se accelereze construcţia de noi locuinţe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.