Premierul canadian, Justin Trudeau, a anunţat, luni, noi sancţiuni împotriva a 10 ”complici” la ”invazia nejustificată” a Rusiei în Ucraina, în timpul unei conferinţe de presă la Londra, alături de premierul britanic, Boris Johnson, şi premierul olandez, Mark Rutte, conform CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Printre indivizii vizaţi se numără foşti şi actuali înalţi oficiali ai guvernului rus, oligarhi şi susţinători ai leadership-ului rus, a declarat Justin Trudeau

”Numele acestor persoane provin dintr-o listă întocmită de liderul opoziţiei aflat în arest, Aleksei Navalnîi. Sancţiunile au pus o presiune sporită asupra leadership-ului Rusiei, în special asupra anturajului apropiat al lui Putin”, a mai spus Trudeau.

Liderul canadian a menţionat că speră că sancţiunile şi ”taxele vamale uriaşe” impuse importurilor din Rusia şi Belarus îl vor lovi pe ”Putin acolo unde doare cel mai tare”. Astfel, Trudeau a făcut referire la ”sancţiunile impuse sistemelor financiare şi Băncii Centrale a Rusiei până în acest moment”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.