Fostul ministru britanic al Finanţelor Philip Hammond consideră că Parlamentul britanic va fi în măsură să împiedice un Brexit fără acord, dacă Guvernul premierului Boris Johnson încearcă să impună un divorţ dezordonat cu Uniunea Europeană, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul ministru apreciază că cererea lui Johnson de abandonare a ”plasei de siguranţă” (”backstop”) face parte dintr-o strategie a anumitor consilieri ai lui Johnson vizând să facă un ”no deal” ”inevitabil”.

Hammond nu dă numele acestor consilieri.

”Ridicarea barei negocierilor prea sus, pentru ca să ieşim în mod inevitabil fără acord ar fi o trădare”, a declarat Hammond la BBC.

El impută această ”strategie de destructurare” celor care ”trag sforile” în anturajul lui Boris Johnson în Guvern.

Un conservator, Hammond avertizează că orice încercare de ocolire a Camerei Comunelor va conduce la o criză constituţională.

”El (Johnson) trebuie să asculte Parlamentul, iar parlamentul se opune în mod clar unei ieşiri fără acord”, a subliniat Hammond.

”Sunt convins că Parlamentul are mijloacele să-şi exprime poziţia”, a insistat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.