Poliţia din Québec a anunţat că a găsit două cadavre în zona de căutare în care au fost daţi dispăruţi doi pompieri luaţi de ape în cursul unei operaţiuni de salvare, în timpul unor inundaţii, la începutul acestei săptămâni, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi pompieri voluntari - Christopher Lavoie, în vârstă de 23 de ani, şi Régis Lavoie, în vârstă de 55 de ani, care nu sunt rude - ajutau la evacuarea unor locuitori în apropiere de Baie-Saint-Paul, la aproximativ 100 de kilometri nord de oraşul Québec, luni după-amiaza, când au fost daţi dispăruţi.

Un elicopter a ”localizat un corp” miercuri, cu puţin înaite de ora locală 10.00 (17.00, ora României), a declarat AFP un purtător de cuvânt al Sûreté du Québec, sergentul Stéphane Tremblay.

”Nu avem încă identificarea oficială (...), dar totul indică faptul că este vorba despre una dintre cele două persoane care lipseau la apel de luni”, a anunţat el.

Mai târziu, Sûreté du Québec a anunţat că a găsit un al doilea cadavru, la aproximativ 500 de metri de locul unde a fost găsit primul.

”Către ora (locală) 13.30 (20.30, ora României), a fost localizat un al doilea corp, tot cu elicopterul aparţinând Sûreté du Québec”, a anunţat sergentul Béatrice Dorsainville.

”Am pierdut doi oameni, doi pompieri volumtari. Este imens de trist”, a declarat într-o postare pe Facebook premierul Québecului, François Legault, după ce s-a dus la faţa locului.

Ploi torenţiale care au urmat topirii zăpezii în primăvară au declanşat alerte de urgenţă cu privire la riscuri de inindaţie în întreaga provincie, săptămâna aceasta.

În total, 105 municipalităţi au întreprins măsuri de urgenţă, iar peste 600 de locuonţe au fost afectate sau inundate, potrivit unui ultim bilanţ actualizat pe site-ul Sécurité publique.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.