Ministrul de Externe al Bulgariei, Daniel Mitov, a cerut joi dimineaţă reprezentanţilor de la Comisia Europeană să redacteze un plan alternativ de gestionare a crizei migranţilor pentru Turcia, dacă Ankara decide să-şi ducă la capăt ameninţările şi să deschidă graniţele în calea unui nou val de migranţi dinspre Orientul Mijlociu, transmite Novinite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am cerut să înceapă redactarea unui plan B, dacă retorica capătă o dimensiune reală”, a declarat Mitov.

Declaraţiile demnitarului bulgar au loc după o întâlnire cu miniştrii de Externe din UE.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Sperăm că nu va fi cazul, dar politicile noastre nu se pot baza doar pe speranţă”, a explicat şeful diplomaţiei de la Sofia.

Anterior, Erdogan a ameninţat că ţara sa va renunţa la acordul UE-Turcia privind criza migratorie, dacă liderii europeni întârzie în continuare ridicarea regimului de vize pentru cetăţenii turci.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.