Bridget Brink, care în prezent ocupă funcţia de ambasador al Statelor Unite în Slovacia, va fi numită în funcţia de ambasador al Statelor Unite în Ucraina, post care a rămas vacant de la începutul anului 2020, când preşedintele SUA era Donald Trump. Presa americană precizează că preşedintele Joe Biden o va nominaliza pe Brink pentru a ocupa această funcţie, în cursul zilei de luni. De asemenea, vizita secretarului de stat al SUA Antony Blinken şi a secretarului apărării Lloyd Austin la Kiev nu presupune implicarea directă a forţelor americane în conflictul ucrainean, potrivit oficialilor apărării, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken şi secretarul apărării Lloyd Austin s-au întâlnit cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în Ucraina, duminică.

Oficialii americani de rang înalt au subliniat că revizuiesc condiţiile de securitate din capitala ucraineană şi că vor redeschide ambasada din Kiev de îndată ce situaţia o va permite.

Ambasada rămâne închisă, iar un birou temporar a fost mutat în Polonia.

”Preşedintele a fost foarte specific când a afirmat că nu vor exista trupe americane care luptă în Ucraina, iar acest lucru include cerul deasupra Ucrainei”, a declarat un oficial al apărării pentru presa americană.

”Această vizită nu previzionează o implicare reală a forţelor americane”, a adăugat el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.