Mai mulţi atacatori au ucis 11 persoane într-un bar din Brazilia, conform rapoartelor, oficialii confirmând că a avut loc „un masacru”, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Site-ul de ştiri G1 a informat că şapte atacatori au fost implicaţi în atacul din oraşul Belem din statul nordic Para, o persoană fiind rănită, conform poliţiei.

G1 precizează că atacatorii au ajuns la bar în trei maşini şi o motocicletă pentru ca apoi să ucidă şase femei şi cinci bărbaţi duminică după-amiaza.

Aproape toate victimele au fost împuşcate în cap, conform secretarului de securitate publică din Para, Ualame Machado.

„Bineînţeles că avem câteva piste de investigaţie, care sunt confidenţiale, însă toate vor fi analizate cu foarte mare atenţie”, a declarat Machado la o conferinţă de presă. Nu se ştie motivul atacului şi nicio persoană nu a fost arestată.

O purtătoare de cuvânt a statului Para, Natalia Mello, a declarat: „A avut loc un masacru, se poate confirma”. Oficialii statului nu au mai răspuns la apeluri iar poliţia şi armata de asemenea nu au putut fi contactate.

La sfârşitul lui martie, guvernul federal a trimis trupe ale Gărzii Naţionale la Belem pentru a spori securitatea în oraş pentru 90 de zile.

Un număr record de omucideri – 64.000 – au avut loc în Brazilia în 2017, iar în 70% din ele au fost implicate arme de foc, conform statisticilor oficiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.