Boxerul american Floyd Mayweather vrea să suporte cheltuielile cu funeraliile lui Feorge Floyd, afroamericanul a cărui moarte, la 46 de ani, săptămâna trecută, în cursul unei arestări a poliţiei la Minneapolis, a provocat un val de proteste în Statele Unite, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Societatea de promovare a fostului campion mondial Mayweather Productions a confirmat pe Twitter această ofertă, care a fost acceptată de către familia victimei, potrivit presei locale.

Mayweather Productions şi agenţia boxerului, contactate de Reuters, nu au răspuns.

Ofiţerul de poliţie de la Minneapolis Derek Chauvin, în vârstă de 44 de ani, care şi-a ţinutgenunchiul pe gâtul lui George Floyd în timpul arestării, a fost arestat şi inculpat de omor prin imprudenţă.

Alţi trei agenţi implicaţi în această  dramă nu au fost arestaţi.

Moartea lui George Floyd a provocat un val de furie în Statele Unite şi în străinătate, iar numeroşi atleţi şi profesionişti din ligi sportive s-au exprimat cu privire la proteste, inclusiv starul NBA Michael Jordan şi campionul la golf Tiger Woods.

Proprietarul echipei de fotbal american Ravens de la Baltimore, Steve Bisciotti, a promis un milion de dolari în vederea favorizării unor iniţiative în vederea unei consolidări a justiţiei sociale şi a anunţat că un grup de foşti şi actuali jucători va decide care organizaţii să beneficieze de aceste fonduri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.