Boris Johnson, fostul prim-ministru britanic, este suspectat de o nouă posibilă încălcare a regulilor de izolare Covid, a declarat marţi guvernul britanic pentru CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Documentele care se referă la potenţiala încălcare au fost transmise Poliţiei Metropolitane din Londra şi Poliţiei din Thames Valley, a declarat o sursă guvernamentală pentru CNN, adăugând că "este acum o problemă pentru ei".

Poliţia din Thames Valley a confirmat că a primit documentele, spunând că acestea se referă la "potenţiale încălcări" la Chequers, locuinţa rurală oficială a premierului britanic în exerciţiu, "între iunie 2020 şi mai 2021".

Cotidianul britanic Times a relatat că agenda ministerială a lui Johnson a dezvăluit vizite ale unor prieteni la Chequers în timpul pandemiei.

Un purtător de cuvânt al Biroului Cabinetului a declarat pentru CNN că informaţiile au "ieşit la iveală" pentru prima dată în timp ce Biroul Cabinetului pregătea dovezi pentru a le prezenta în cadrul unei anchete Covid.

Downing Street a luat cunoştinţă de aceste informaţii după ce autorităţile relevante au fost notificate şi nu este implicat în acest proces, a precizat sursa, adăugând că acest material în sine nu face obiectul niciunei investigaţii din partea Cabinet Office, ci a fost pur şi simplu transmis Poliţiei în conformitate cu protocolul.

Biroul lui Johnson a calificat acuzaţiile drept "bizare şi inacceptabile", a relatat marţi agenţia de presă britanică PA Media, adăugând că avocaţii lui Johnson au scris Poliţiei pentru a "explica în detaliu de ce Biroul Cabinetului este complet greşit în afirmaţiile sale".

"Indiferent de scopul politic, este clar că se încearcă o ultimă încercare de a prelungi ancheta Comisiei pentru privilegii, în timp ce aceasta se apropia de final, şi de a-l submina pe dl Johnson", se arată în declaraţia pentru PA Media.

"Evenimentele în cauză au fost toate în conformitate cu regulile, fie pentru că au avut loc în aer liber, fie pentru că s-au încadrat într-o altă excepţie legală. Acestea includ întâlniri regulate cu funcţionari şi consilieri", a relatat PA.

Anul trecut, Johnson a fost amendat de Poliţie din cauza unor petreceri care au încălcat regimul de izolare, organizate în incinta guvernului britanic în perioada de vârf a pandemiei.

Ulterior, el a demisionat din funcţia de prim-ministru, după ce a fost afectat de o serie de scandaluri, de la acuzaţii privind nerespectarea regulilor de către el până la acuzaţii de nereguli şi abuzuri din partea unor parlamentari conservatori.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.