Ministrul de Externe britanic Boris Johnson a fost surprins recitând primele versuri ale unui poem al lui Rudyard Kipling referitor la perioada colonială, în timp ce se afla într-un templu din Myanmar, alături de demnitari locali, aceasta, în condiţiile în care Myanmar a fost colonie britanică. Doar intervenţia ambasadorului britanic în Myanmar, care i-a spus că atitutinea sa este inadecvată, l-a determinat pe Johnson să se oprească, deşi a întrebat de mai multe pentru a se convinge că versurile sunt nepotrivite contextului, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Imaginile sunt incluse într-un documentar al Channel 4 despre cât de potrivit ar fi Johnson pentru funcţia de prim-ministru şi care va fi difuzat duminică.

Boris Johnson se afla în Pagoda Shwedagon, unul dintre cele mai sacre lăcaşuri budiste, când a început să murmure primul vers al poemului "Drumul spre Mandalay", despre nostalgia unui militar rezervist care îşi aminteşte de perioada colonială.

Recitalul oferit de Boris Johnson a fost atât de stânjenitor încât ambasadorul britanic în Myanmar, Andrew Patrick, a fost obligat să îl întrerupă.

"Probabil nu este o idee bună", i-a spus diplomatul, la care Boris Johnson a răspuns: "Poftim? Drumul spre Mandalay?". "Nu, nu este potrivit", a continuat ambasadorul.

Gafa a fost făcută cu ocazia primei vizite în Myanmar a unui ministru de Externe britanic, în ultimii cinci ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.