Echipa lui Boris Johnson, fostul ministru britanic de Externe şi favorit să devină noul premier britanic, doreşte să organizeze alegeri naţionale în vara lui 2020 şi a început deja stângă fonduri pentru a angaja mai multe persoane pentru a pregăti Partidul Conservator în vederea scrutinului, a informat The Times, conform Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Johnson a declarat anterior că ar fi naiv să organizeze alegeri naţionale înainte de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. The Times a informat că echipa lui Johnson plănuieşte să aloce noi fonduri pentru sediul Partidului Conservator, pentru a-l pregăti în vederea unor alegeri în 2020.

Marea Britanie este aşteptată să părăsească UE pe 31 octombrie 2019.

„Există o dorinţă de a se organiza aceste alegeri cât (liderul opoziţiei) Jeremy Corbyn încă mai este prin preajmă. Partidul Laburist este divizat – Brexitul îi omoară. Partidul Laburist nu este sub nicio formă într-o stuaţie care să-i permită să lupte la alegeri”, a afirmat un membru al echipei lui Johnson conform The Times.

Următoarele alegeri programate în Marea Britanie vor avea loc în 2022, iar atât Boris Johnson cât şi rivalul său pentru conducerea partidului şi a ţării, Jeremy Hunt, au precizat că nu plănuiesc să organizeze alegeri naţionale până atunci.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.