Premierul britanic, Boris Johnson, a mulţumit lucrătorilor serviciilor feroviare ucrainene, folosind apelativul ”oameni de fier”, într-un videoclip care a apărut duminică cu el în timp ce călătorea cu trenul spre Kiev din Polonia, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Videoclipul a apărut la două zile după atacul devastator cu o rachetă asupra Gării din Kramatorsk, care s-a soldat 52 de morţi şi alţi zeci de răniţi.

”Călătoresc cu un tren fantastic al Căilor Ferate Ucrainene până la Kiev, din Polonia”, a spus Johnson în videoclipul.

Premierul Marii Britanii a efectuat, sâmbătă, o vizită neanunţată la Kiev, unde s-a întâlnit cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Johnson a subliniat că porecla dată lucrătorilor ucraineni, respectiv ”oamenii de fier”, ”reflectă spiritul Ucrainei în lupta împotriva agresiunii îngrozitoare pe care o vedem”, a spus el.

”Îmi pare foarte rău pentru pierderea unora dintre colegii şi camarazii voştri de la Kramatorsk. Marea Britanie este alături de voi, în semn de simpatie şi solidaritate”, a continuat premierul britanic.

Într-o declaraţie pentru CNN, duminică, Căile Ferate Ucrainene au anunţat că a evacuat 3.5 milioane de persoane de când a început invazia Rusiei, în primul rând copii, femei şi grupuri de persoane cu dizabilităţi.

”Ucraina şi-a pierdut conexiunile aeriene pentru pasageri, drumurile sunt blocate de mai multe puncte de control, prin urmare, reţeaua feroviară extinsă a devenit singura sa arteră de transport de încredere”, au mai precizat oficialii ucraineni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.