Premierul britanic Boris Johnson şi-a reiterat marţi, la ONU, îndemnul la alegeri, după ce Curtea Supremă britanică a stabilită că decizia sa de a suspenda Parlamentul odată cu apropierea Brexitului este ”ilegală”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Lucrul evident de făcut este să se organizeze alegeri. Jeremy Corbyn nu are dreptate în nicio privinţă şi ar trebui să ceară alegeri”, a declarat Boris Johnson la finalul unei întâlniri cu oameni de afaceri la New York, referindu-se la liderul Partidului Laburist (în opoziţie).

Premierul britanic s-a angajat, fără tragere de inimă, să respecte hotărârea Curţii Supreme, care i-a aplicat o lovitură devastatoare, stabilind că decizia sa de a suspenda Parlamentul este ”ilegală”, ceea ce a provocat o serie de îndemnuri la demisia sa.

”Trebuie să spun că nu sunt deloc de acord cu ceea ce au stabilit judecătorii. Eu cred că nu este drept, dar vom merge înainte şi bineînţeles Parlamentul va reveni”, a declarat Bojo presei britanice la New York, unde asistă la Adunarea Generală a ONU.

Şeful Guvernului britanic a refuzat să spună dacă va demisiona şi dacă a pus-o pe regină în dificltate prin această suspendare a Parlamentului.

Însă el nu intenţionează să demisioneze în urma deciziei Curţii, a declarat o sursă de la Downing Street, numărul 10. El urmează să revină la Londra după ce-şi susţine discursul la Adunarea Generală a ONU, a precizat această sursă. 

Elizabeth a II-a s-a trezit aspirată în vârtejul Brexitului prin faptul că a aprobat, la sfârşitul lui august, suspendarea Parlamentului din a doua săptămână a lui septembrie şi până la 14 octombrie, timp de cinci săptămâni, până cu doar două săptămâni înaintea datei ieşirii din Uniunea Europeană (UE) a regatului său, prevăzută la 31 octombrie.

Această decizie a provocat o adevărată furtună politică, deoarece suspendarea le lăsa puţin timp numeroşilor deputaţi care se opun unui Brexit dur să-l oprească, în cazul în care Boris Johnson nu ajunge la un acord al retragerii cu Bruxellesul.

Boris Johnson insistă să dea asigurări că Regatul Unit va părăsi UE la 31 octombrie, cu sau fără un acord.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.